سرمایهگذارانی که در ۱۲ ماه گذشته، ۱۰٪ از بیتکوین (BTC) را به پرتفوی ۶۰/۴۰ خود افزودند، بازدهی تعدیلشده با ریسک برابر با ۹۰٪ بهدست آوردند؛ که بهمراتب بهتر از بازده ۵۱٪ طلا در همین بازه زمانی است.
در تاریخ ۱۶ ژوئن، پروفایل Ecoinometrics در پستی در X، عملکرد بیتکوین تا ۱۳ ژوئن را نمایش داد و آن را با بازده کل پرتفوها مقایسه کرد. پرتفوی ۶۰/۴۰ به استراتژیای گفته میشود که در آن ۶۰٪ داراییها به سهام و ۴۰٪ به ابزارهای با درآمد ثابت (اوراق قرضه) اختصاص مییابد.
در این تحلیل:
-
یک صندوق شاخص سهام خالص حدود ۱۲٪ بازدهی و نسبت ریسک ۰.۵۵ بهدست آورد.
-
افزودن اوراق قرضه، بازده را به تقریباً ۸٪ کاهش داد و معیار ریسک را به ۰.۴۵ رساند.
-
جایگزینی ۱۰٪ اوراق با طلا، نسبت ریسک را به ۰.۶۲ و بازده را به ۱۲٪ افزایش داد.
-
اما همان جایگزینی با بیتکوین، نسبت را به بیش از ۰.۸۰ رساند و بازده را به ۱۴٪ ارتقاء داد.
این تحلیل تنها انحرافات منفی را در نظر گرفته و نرخ بدون ریسک را صفر در نظر گرفته است.
دیدگاه فیدلیتی در مورد آینده پرتفوها
کریس کویپر (پژوهشگر در Fidelity Digital Assets) و جوریان تیمر (مدیر کلان در Fidelity Investments) در یک قسمت جدید از برنامه The Value Exchange نیز بر اهمیت روبهرشد بیتکوین در ساختار پرتفوهای مدرن تأکید کردند.
کویپر گفت: سرمایهگذاران امروز با پدیدههایی نظیر جهانیزدایی، تورم پایدار و عدم قطعیت در سیاستگذاریها مواجهاند؛ عواملی که روشهای تخصیص سنتی را بیاثر کردهاند.
تیمِر نیز افزود:
«وضع موجودی که دههها شاهدش بودیم، جای خود را به یک نظم معاملاتی جهانی داده است.»
هر دو معتقدند که پرتفوها اکنون نیازمند داراییهایی با ارزش ذخیرهای نوین هستند که خارج از سیستمهای دولتی عمل کنند.
کویپر اشاره کرد که بازده مرکب اسمی اوراق قرضه در دهه گذشته تنها ۱٪ تا ۲٪ بوده و در عین حال، کاهش ارزش واقعی آنها به ۵۵٪ رسیده است. تیمِر به یاد آورد که در سال ۲۰۲۲، خزانهداری آمریکا «از پناهگاه طوفان به خود طوفان تبدیل شد».
همین واقعیتها باعث شد این دو بررسی کنند که کدام دارایی کلان میتواند جایگزین نقش پوششی اوراق شود — پاسخی که بهوضوح به سمت داراییهای دیجیتال نادر و در رأس آن بیتکوین اشاره دارد.
نقش تضعیفشده اوراق قرضه
کویپر بیتکوین را داراییای شبکهای خواند که نوسان آن اغلب به نفع دارندگان عمل میکند. او به مدلی داخلی اشاره کرد که نشان میدهد به ازای هر ۴۰٪ افزایش در سن شبکه بیتکوین، قیمت آن تا ۶ برابر رشد میکند.
تیمِر نیز این چارچوب را گسترش داده و گفته: رشد عرضه پول جهانی باید تقاضا برای کمیابی غیردولتی را افزایش دهد. هر دو محقق مشاهده کردهاند که پذیرش نهادی بیتکوین، هرچند سخت برای اندازهگیری در لحظه، ولی همچنان در حال تعمیق نقدینگی و بهبود اجرای معاملات است.
مقایسه Ecoinometrics با طلا نیز همین دیدگاه را تقویت میکند. با اینکه اندازه تخصیص و منبع مالی یکی بوده، عملکرد طلا نسبت به بیتکوین در بهبود نسبت ریسک به بازده بسیار پایینتر بوده — با وجود سابقه طولانی طلا بهعنوان یک پوشش تورمی.
عملکرد برتر بیتکوین در هر دو محور بازده و ریسک، این دیدگاه را تثبیت میکند که این کلاس دارایی اکنون باید در کنار فلزات گرانبها و اوراق ضد تورمی در پرتفوهای چنددارایی بادوام مورد توجه قرار گیرد.
ثبت نظر