تحلیلگران بخش تحقیقاتی BitMEX هشدار دادهاند که یک طرح کلاهبرداری جدید، کاربران قدیمی بیتکوین را هدف گرفته است؛ مخصوصاً کسانی که کیف پولهای آنها از سال ۲۰۱۱ فعال نبوده است.
به گفته این شرکت، کلاهبرداران از آدرسهای قدیمی و بدون فعالیت سوءاستفاده میکنند. آنها با استفاده از خروجیهای OP_Return در تراکنشهای بیتکوین که میتوانند دادههای دلخواه را حمل کنند، تراکنشهای جعلی و پیامهای گمراهکننده به این کیف پولها ارسال میکنند.
در یکی از نمونههای مستندشده، هدف حمله، کیف پول معروف “1Feex” بوده است؛ این کیف پول حدود ۸۰ هزار بیتکوین را در خود دارد که تصور میشود از صرافی Mt. Gox سرقت شدهاند. مهاجمان پیامی طراحی کردهاند که قربانیان را به یک سایت جعلی هدایت میکند که خود را بهجای شرکت تعطیلشده Salomon Brothers جا زده است.
در این سایت جعلی، یک اطلاعیه حقوقی درج شده که ادعا میکند این کیف پول «گمشده یا رهاشده» است. سپس از مالک احتمالی میخواهد با امضای پیام درونزنجیرهای از طریق کلید خصوصی یا ارسال مدارک شخصی از طریق فرم تماس وبسایت، مالکیت خود را اثبات کند. در این اطلاعیه آمده که اگر تا ۵ اکتبر پاسخی دریافت نشود، این کیف پول از نظر قانونی «رهاشده» تلقی خواهد شد.
ادعاهای حقوقی جعلی
BitMEX هشدار داده است که هیچ ارتباط واقعی میان این سایت و شرکت اصلی Salomon Brothers یا مدیران پیشین آن وجود ندارد. اگرچه سایت، فهرستی از افراد واقعی که در دهه ۱۹۸۰ در این شرکت کار کردهاند نمایش میدهد، اما به نظر نمیرسد هیچکدام از این افراد به این نهاد جدید و مشکوک مرتبط باشند.
BitMEX این روش را شبیه به یک کلاهبرداری قدیمی دانسته که به برخی چهرههای جنجالی مثل Calvin Ayre نسبت داده میشود؛ شخصی که در گذشته برای اقدام قانونی درباره همین آدرس بیتکوین، هزینههایی پرداخت کرده بود.
در گزارش BitMEX آمده است:
«ارتباط این شرکت و این وبسایت جعلی است. صفحهای در سایت وجود دارد که در آن از اعضای هیئت مشورتی نام برده شده، افرادی که در دهه ۱۹۸۰ در Salomon Brothers کار کردهاند، اما به نظر میرسد هیچ ارتباطی با این نهاد جعلی جدید ندارند.»
برخی اعضای جامعه کریپتو نیز به این موضوع واکنش نشان دادهاند و گفتهاند که مالک واقعی کیف پول میتواند بهراحتی با جابهجایی مقدار کمی بیتکوین، مالکیت خود را ثابت کند و نیازی به انتقال کل موجودی یا ارائه اطلاعات خصوصی نیست.
این مسئله باعث شده بسیاری این اقدام را بخشی از یک کلاهبرداری مهندسی اجتماعی گستردهتر بدانند که هدف آن جمعآوری اطلاعات حساس تحت پوشش ادعاهای قانونی است.
BitMEX تأکید کرده که کاربران نباید هیچگونه اطلاعاتی در فرمهای تماس این سایت وارد کنند و نباید با آنها ارتباط برقرار کنند.
ظهور چنین کلاهبرداریهایی نشان میدهد که پیچیدگی جرایم مرتبط با ارزهای دیجیتال در حال افزایش است. تنها در نیمه اول سال ۲۰۲۵، هکرها در ۷۵ حمله مختلف بیش از ۲.۱ میلیارد دلار به سرقت بردهاند که این رقم نسبت به بازه مشابه سال ۲۰۲۴، حدود ۱۰ درصد افزایش داشته است.
ثبت نظر