از «مایکل سیلور» گرفته تا «دیوید بیلی»، «آنتونی پامپلیانو» و «جک مالرز»، موجی از مدیران برجسته در حال خرید بیتکوین برای خزانه شرکتهای خود هستند. شرکتهای بزرگ و نهادهای والاستریت هر هفته میلیاردها دلار بیتکوین جمعآوری میکنند، اما با وجود این حجم تقاضا، قیمت بیتکوین در ۶ ماه گذشته تقریباً ثابت مانده است. یکی از کاربران توییتر به نام Bitcoin Cam پرسید:
«کسی میتونه برام توضیح بده چرا شرکتها هر هفته میلیاردها دلار بیتکوین میخرن، اما قیمتش اصلاً تغییر نمیکنه؟»
این سوال بازتابدهنده حس مشترک بسیاری از کاربران کریپتو در توییتر بود و ظرف چند ساعت بیش از ۸۰۰هزار بازدید و ۱۳۰۰ پاسخ دریافت کرد. حتی «پیتر شیف» (منتقد سرسخت بیتکوین) هم وارد بحث شد و گفت:
«نهنگهایی که از قبل کلی بیتکوین داشتن، دارن به این خریداران میفروشن تا سودشون رو نقد کنن.»
اما بهترین پاسخ را کاربری به نام SightBringer داد، کسی که اطلاعات عمیق و هدفمند در حوزه اقتصاد کلان، رمزارز و سرمایه ارائه میدهد. او گفت:
«اونا دارن میلیاردی بیتکوین میخرن ولی قیمت تکون نمیخوره، چون این دیگه بازار آزاد نیست – این یه محفظه احتراق کنترلشدهست.»
سپس توضیحاتش رو مرحلهبهمرحله ارائه داد:
۱. جریان ورودی ETFها واقعی است. نهادها و کشورها در حال انباشت بیتکوین سرد هستند.
شرکتهایی مثل بلکراک و فیدلیتی دارن بیتکوین واقعی رو از طریق ETFها خریداری میکنن. این خریدها با پول واقعی انجام میشه و سکهها به صورت سرد ذخیره میشن، یعنی از صرافیها خارج میشن و برای فروش در دسترس نیستند. در سال ۲۰۲۵، تعداد بیتکوینهایی که شرکتهای عمومی خریدند، رکورد زد و ETFها میلیاردها دلار ورودی سرمایه جذب کردند.
۲. نقدشوندگی صرافیها جعلی است. اکثر معاملات بر اساس بیتکوین کاغذی انجام میشود.
بیشتر معاملات در صرافیها با «بیتکوین کاغذی» انجام میشه، یعنی وعدههایی برای تحویل بیتکوین در آینده، نه انتقال واقعی. مثل سیستم ذخیره جزئی بانکی. این باعث میشه حجم معاملات زیاد به نظر برسه ولی پشتصحنه، بیتکوین واقعی خیلی کمتر جابهجا میشه. اگه همه یکدفعه بخوان بیتکوینشون رو برداشت کنن، ممکنه سیستم از هم بپاشه – درست مثل اتفاقی که برای بانک SVB در سال ۲۰۲۳ افتاد.
۳. نهنگها عرضه قدیمی را بیسروصدا جابهجا میکنند.
نهنگها (دارندگان قدیمی و بزرگ بیتکوین) بیتکوینهاشون رو مستقیم و بیسروصدا به خریداران جدید میفروشن، نه در بازار آزاد. این کار جلوی جهش قیمت رو میگیره. فقط در ماه آوریل، طبق گزارش گلسنود، نهنگها بیش از ۳۰۰٪ از بیتکوینهای تازه استخراجشده رو جذب کردند و عرضه موجود رو شدیداً کاهش دادند.
۴. نوسانات قیمت سرکوب میشود.
شرکتهای بزرگی مثل بلکراک و فیدلیتی نیاز دارن قیمت بیتکوین باثبات باشه تا بتونن اون رو در صورتهای مالی، سیستمهای تسویه و مقررات قانونی ادغام کنن. برای این نهادها، ثبات قیمت یعنی اعتبار بیشتر. خودشون هم مدعی شدن که بیتکوین نسبت به گذشته خیلی کمنوسانتر شده.
۵. صعود واقعی بهطور عمدی به تعویق افتاده است.
به گفته SightBringer، قیمت بیتکوین عمداً کنترل شده تا صعود بزرگ به تعویق بیفته. چون وقتی این حرکت بزرگ شروع بشه، دیگه برگشتی وجود نداره. بازی تمام میشه و بیتکوین به مرحلهای دستنیافتنی میرسه. پس الان زمان آمادهسازی برای بازیگران بزرگه تا قبل از شروع این جهش در بهترین موقعیت قرار بگیرن.
در پایان، SightBringer این سوال مهمتر رو مطرح میکنه:
«سوال اصلی این نیست که چرا قیمت تکون نمیخوره، بلکه اینه: چه کسی داره جلوش رو میگیره – و چرا؟»
ثبت نظر